Ga direct naar

Nieuwsoverzicht

APR/17
NPSP genomineerd voor MKB innovatie top 100!
met uniek nieuw materiaal Nabasco8010

zie: https://www.mkbinnovatietop100.nl/site/inschrijving-2017-NPSP

Nabasco8010 is een esthetisch en milieuvriendelijk bio/circulair materiaal. De basis bestaat uit vezels die elders niet meer gebruikt kunnen worden. Dit kunnen reststromen uit de kledingindustrie, landbouw en landschap zijn. Door het toepassen van deze vezels en een biohars, in plaats van op aardolie gebaseerde hars, ontstaat een biobased composiet met een zeer lage CO2 voetafdruk. Na een lange gebruiksfase wordt het plaatmateriaal hergebruikt of tot grondstof voor nieuwe platen verwerkt. Voor de productie van het biocomposiet wordt ook aanzienlijk minder energie gebruikt dan bij materialen als metaal, glas en aluminium. De grondstoffen komen bovendien uit Europa en ook de productie is Europees. Duurzaamheid is belangrijk, maar het oog wil ook wat. Het biocomposiet bestaat onder andere uit natuurvezels die voor een natuurlijk en esthetisch design zorgen. De plaatmaterialen zijn ook in meerdere kleuren en diktes verkrijgbaar. Met de voordelen voor natuur en milieu, kan het nieuwe biocomposiet de branche versneld verduurzamen en daarmee aan de opkomende vraag van klanten voldoen.

LEES MEER
MAR/17
Biocomposiet helpt graveer en sign branche verduurzamen


De economie transformeert van lineair naar circulair. Dat vraagt om nieuwe oplossingen, ook voor de graveer- en sign branche. NPSP BV uit Hoofddorp heeft hier een antwoord op gevonden in de vorm van een nieuw biocomposiet (NABASCO 8010), welke voor meer dan 80% bestaat uit biobased en circulaire grondstoffen. Dit materiaal is uniek in de wereld en wordt reeds in meerdere branches toegepast. LEES MEER
OKT/16
World's first bridge made out of bio composite material
Flax and hemp based bridge 14 meters long and thus the world's largest completely bio composite object

Biobased Milestone
The bridge is a major milestone on the subject of biobased building. Locally grown fibers of the hemp and flax plant form the basis for the bridge. The fibers are draped around a core of biologically poly lactic acid foam and cork. This together is injected with a bioresin. After curing this results in a very strong sandwich bridge.
The bridge remains in Eindhoven for a period of one year. With the aid of 28 sensors the deflection of the bridge during this year will be monitored. LEES MEER
OKT/16
27 oktober: Onthulling eerste Biobased Brug ter wereld
NPSP BV bouwt samen met kennis- en onderwijsinstellingen biobased brug

Graag nodigen wij u hierbij uit op het symposium en de opening van de eerste biocomposiet voetgangersbrug ter wereld op 27 oktober as. om 14 uur in het Vertigo gebouw van de TU Eindhoven.

De opening zal verricht worden door wethouder van de gemeente Eindhoven: Mary-Anne Schreurs .

Studenten, begeleiders en ontwerpers zijn op dit moment hard aan het werk de brug op tijd af te hebben.

De brug zal in de Dutch Design Week geplaatst worden over de rivier de Dommel op de TU/e campus.

Reserveer hier gratis. We zien uit naar uw komst!
LEES MEER
OKT/16
Slimmer ondernemen met hogescholen
NPSP in webinar KvK

Op donderdag 6 oktober is het webinar 'Slimmer ondernemen met hogescholen' uitgezonden.

Webinar terugkijken
Heeft u het webinar niet kunnen bekijken? U kunt het terugzien via deze link:
www.ondernemersplein.nl/webinar-slimmer-ondernemen-met-hogescholen/
Judith de Bruijn sprak met ondernemers waaronder Mark Lepelaar van NPSP en andere deskundigen over:

Succesvolle cases vanuit de circulaire economie
Hoe u een hbo-student in uw bedrijf kunt halen
Gebruik maken van subsidiemogelijkheden
Opstarten van een onderzoek met een hogeschool

Ook vindt u op onze website nuttige links over samenwerken met hogescholen.

We zien u graag terug bij een volgend webinar! LEES MEER
AUG/16
Lectorale rede van Willem Böttger
We zijn trots en u bent uitgenodigd!

Op vrijdag 30 september om 15.00 uur houdt drs. Willem Böttger van NPSP BV zijn lectorale rede ‘Op zoek naar toegevoegde waarde’. Hij is als lector Biobased Bouwen verbonden aan het Centre of Expertise Biobased Economy. U bent van harte welkom om deze feestelijke middag bij te wonen in de kapel van AKV St. Joost in Breda.
LEES MEER
MEI/16
Relaxed buiten zitten op afval
Biocomposietbank binnenkort fabrieksmatig te produceren

Zitten in het zonnetje op een straatbank gemaakt van biocomposiet, een duurzaam product gemaakt van restmateriaal van onder meer natuurlijke vezels. Dit is binnenkort mogelijk een vertrouwd straatbeeld.

Afval bestaat niet
Het is inmiddels redelijk bekend dat afval en restmateriaal steeds vaker als grondstof dient voor hergebruik. Vernieuwend is dat het vervaardigen van objecten van biocomposiet binnenkort fabrieksmatig kan. Hiervoor hebben Waternet -in opdracht van waterschap Amstel, Gooi en Vecht- en Staatsbosbeheer de samenwerking gezocht met NPSP, een bedrijf dat ruime ervaring heeft in het vervaardigen van duurzame en vezelversterkende kunststoffen voor diverse toepassingen. Het eerste resultaat is een hoogwaardig en duurzaam materiaal met een levensduur van naar verwachting 25 jaar. Het eerste exemplaar is van 25 tot en met 26 mei te zien op de tijdelijke expo FabCity in Amsterdam. LEES MEER
Rijnlanderweg 958 | 2132 MP Hoofddorp | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl