Ga direct naar

NPSP heeft vacature voor onderzoeksassistent

  
MEI/20
voor onderzoek naar biobased composieten en lab-coördinatie

Als onderzoeker en lab-coördinator werk je voor de onderzoeksgroep van NPSP en ondersteun je het team van (internationale) onderzoekers, doe je eigen onderzoek en begeleid je stagiaires en afstudeerders. Het onderzoek richt zich op ontwikkeling van biobased materialen. Je doet chemisch werk, mengt ingrediënten als natuurlijke vezels, vulmiddelen en harsen met een kneder, perst materialen, zaagt samples, doet tests op trekbank, impacttester en verouderingsproeven. Je gaat verder met de verbetering van het onderzoek en het management van het laboratorium in Amsterdam, de waarborging van de veiligheid en het onderhoud van apparatuur en materialen. Op termijn kun je zelfstandig onderzoek doen binnen de onderzoeksgroep. Je deelt je enthousiast voor praktijkonderzoek, vooral op het gebied van cellulose, polymeren en productietechnieken, graag met andere onderzoekers en studenten.Samen met het team ga je nieuwe inzichten ontwikkelen, analyses maken voor het onderzoek en de implementatie bewaken. Tegelijkertijd zorg je voor de inventaris en beheer je het laboratorium. Bovendien onderhoud je de apparatuur en  los je  eventuele storingen op. Je houdt van een functioneel en opgeruimd laboratorium waarin veilige en verantwoorde omgang met chemicaliën jouw hoogste prioriteit heeft. Je hebt een belangrijke rol in de planning en organisatie van het laboratorium en bent het belangrijkste aanspreekpunt voor het praktijkonderzoek. Door de samenwerking met meerdere internationale onderzoekers, maar ook met studenten, is het noodzakelijk dat je op een goed niveau Engels spreekt.

Perfecte match

De ideale kandidaat:

 • Je hebt een MBO-diploma in chemisch-fysische analyse, laboratoriumtechnologie, levensmiddelentechnologie, werktuigbouwkunde of vergelijkbaar vakgebied met ruime werkervaring in een laboratorium.
 • Werkervaring op een of meer van de volgende gebieden en bijbehorende technieken is een voordeel: biochemie, materiaalwetenschappen, werktuigbouwkunde.
 • Ervaring met bio-composieten is een pré.
 • Je kunt samenwerken met andere instellingen en bedrijven bij gesubsidieerde projecten.
 • Je bent nieuwsgierig, toegewijd, open en ambitieus.
 • Je bent flexibel, een goede collega en een teamspeler.
 • Je werkt graag in een team van onderzoekers en hebt affiniteit met het begeleiden van studenten tijdens hun (afstudeer) stage.
 • Het vooruitzicht om jezelf verder te ontwikkelen in laboratoriumwerk en praktijkonderzoek te doen op het gebied van biobased materialen spreekt je erg aan.
 • Je bent bereid om zowel het vereiste BHV- als EHBO-diploma te behalen.

 • Je spreekt en schrijft zowel Nederlands als Engels op minimaal B1-niveau.
 • Je bent fulltime of tenminste 32 uur per week beschikbaar.

NPSP – wat doen wij?

NPSP is koploper in het verduurzamen van composieten en werkt op alle fronten om de milieubelasting steeds verder terug te dringen. Natuurlijke grondstoffen, productietechnieken die vooruitlopen op de wetgeving, producten die langer meegaan en minder afval genereren en tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bekende producten van NPSP zijn de paddenstoelen voor de ANWB, scooters voor Van.Eko, neuzen van de koplopertreinen en stoelen van Pastoe. NPSP ontwikkelt materialen voor een biobased en circulaire economie in haar eigen, stap voor stap professionaliserende, laboratorium. NPSP is vooral actief in de marktsegmenten infrastructuur, openbare ruimte en de gebouwde omgeving. NPSP verkoopt deze materialen onder de merknaam Nabasco. NPSP is gevestigd nabij station Amsterdam Sloterdijk.

 NPSP – wat bieden wij?

NPSP is een inspirerend bedrijf, waar verschillende disciplines samenkomen. Het is een plek waar innovatieve materialen worden ontwikkeld. In het lab werk je samen met enthousiaste collega-onderzoekers. Met achtergronden in natuurkunde, milieuwetenschappen, biologie, industrieel ontwerp en kunst is het een interessante mix van technische en praktische kennis.

NPSP biedt een interessante baan tegen marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem je contact op met Willem Böttger (directeur) van NPSP: 06 – 5234 5020

Je sollicitatie en CV ontvangen wij graag uiterlijk maandagochtend 25 mei 09:00 uur per mail. Gesprekken vinden op 2 juni in de ochtend plaats. Je kunt je sollicitatie richten aan:

NPSP B.V.

Willem Böttger

Moezelhavenweg 9

1043 AM Amsterdam

willem.bottger@npsp.nl

www.npsp.nl

Moezelhavenweg 9 | 1043 AM Amsterdam | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl