Ga direct naar

NPSP wint innovatieprijs

  
MAR/08
Minister Verburg beloont economisch haalbare milieu-innovaties

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft NPSP Composieten geselecteerd als een van vier Nederlandse ondernemers die een oplossing hebben voor natuur- en klimaatproblematiek. NPSP krijgt de prijs voor de ontwikkeling van biologische vezelversterkte kunststoffen tegen een marktconforme prijs.

De door NPSP ontwikkelde biologisch vezelversterkte harde kunststof bestaat volledig uit groene grondstoffen: natuurlijke vezels en hars uit bijvoorbeeld melkzuur. Glasvezels en synthetische hars worden hierdoor vervangen. In Europa is dit soort materiaal nog niet beschikbaar. Het materiaal wordt in de markt gezet onder het label Nabasco® dat staat voor Nature Based Composites. Nabasco® maakt het mogelijk om lichte, sterke constructies te vervaardigen met een aanzienlijk lagere milieubelasting. 

Aan het certificaat is een bedrag verbonden van circa EUR 400.000. Hiermee kan het nieuwe materiaal verder worden ontwikkeld en getest en kunnen eerste prototypes van nieuwe toepassingen worden vervaardigd. De prijs werd uitgereikt in het kader van het Small Business Innovation Reasearch Programma (SBIR), waarmee de overheid ondernemers uitdaagt bruikbare oplossingen te vinden voor maatschappelijke problemen.  

Lees meer over Nabasco® > 
Lees meer over SBIR >
Moezelhavenweg 9 | 1043 AM Amsterdam | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl