Ga direct naar

Fluisterheuvel onthuld

  
NOV/08
Multifunctioneel klankobject portretteert 30.000 Delftenaren

Vrijdag 14 november is de Fluisterheuvel in Delft onthuld. Het multifunctionele klankobject is een ontwerp van beeldend kunstenaar Jan-Willem Wartena en is geproduceerd door NPSP.

De Fluisterheuvel is behalve klankobject, ook een speeltoestel. Je mag er in klimmen en het kan worden gebruikt als voetbaldoel. Het toestel bestaat uit twee heuvels met daarin een parabool-vormige polyesterwand. De parabool heeft als eigenschap dat geluid vanuit het brandpunt in een rechte baan weggezonden wordt. Het geluid komt in de tegenoverliggende parabool weer in het brandpunt samen. Hierdoor kan over een ruime afstand met elkaar worden ‘gefluisterd’. 

Transparant en milieuvriendelijk
Wethouder Anne Koning onthulde het kunstwerk in de parktuin van de wijk Voordijkshoorn. In het object zijn 30.000 foto’s van bewoners uit de wijk geďntegreerd. Hiervoor is gebruik gemaakt van doorzichtige kunststof. De foto’s van de buurtbewoners werden verzameld in het kader van het project BinnenWereldBuiten, een onderdeel van het gemeentelijk cultuurprogramma ‘Kunst in Wijken’ in Delft.  Het object is versterkt met milieuvriendelijk natuurvezel Nabasco®, dat onder andere ook wordt toegepast in de nieuwe ANWB-fietspaddestoelen.

Lees meer over de Fluisterheuvel >
Lees meer over Nature Based Composites >
Moezelhavenweg 9 | 1043 AM Amsterdam | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl