Ga direct naar

Oplaadpunten voor elektrisch rijden

  
SEP/09
NPSP Composieten lanceert behuizing voor oplaadpunten

Vandaag (donderdag 17 september) overhandigt NPSP Composieten B.V. het eerste openbare oplaadpunt voor elektrische voertuigen aan de gemeente Haarlem. De oplaadpunten zijn ontwikkeld om te worden gebruikt in parkeergarage´s. Mogelijk zullen ze later ook buiten worden gebruikt bijvoorbeeld bevestigd aan lantaarnpalen.


De behuizing van de oplaadpalen bestaat uit een translucente voorkap en een gekleurde achterkap. Door de translucente voorkant zijn de LED-lampen die aangeven wat de status van het oplaadpunt is goed te zien. De kleurcodering.

De gebruiker krijgt via SMS te zien wat de kosten zijn voor laden, de laadtijd, het huidig gelaad vermogen etc.. De betaling kan gecombineerd worden met de betaling voor de parkeergarage. De elektrische laadpunten zijn door NPSP Composieten ontwikkeld in opdracht van Enexis is samenwerking met ICT bedrijf Logica en elektrotechnisch bureau Alfen.

De achterkap en aan het eind van het jaar ook de translucente voorkap wordt vervaardigd van Nabasco, een duurzame composiet waarbij de glasvezels zijn vervangen door vlasvezels en de polyester hars wordt vervangen oor biohars. Nabasco is hiermee een veel duurzamer materiaal dan glasvezelversterkt polyester, terwijl het de eigenschappen zoals onderhoudsarm, laag gewicht en vrije vorming behoudt. Nabasco vormt hiermee een logische link met elektrisch rijden.
 
 
Moezelhavenweg 9 | 1043 AM Amsterdam | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl