Ga direct naar

NPSP genomineerd voor voor de PRIMA Ondernemen Award

  
OKT/10
De duurzame innovatie prijs in de rubber- en kunststofindustrie

Kunststoffenbeurs te Veldhoven - Op 29 september reikte NRK voorzitter Joan Hanegraaf de nominaties PRIMA Ondernemen uit aan de negen bedrijven in de rubber- en kunststofindustrie. De bedrijven zijn afkomstig uit de regio’s Noord/Oost, West en Zuid. Uit deze genomineerde bedrijven worden op donderdag 20 januari 2011 de beste ondernemingen PRIMA Ondernemen gekozen. Zij ontvangen dan de gouden, zilveren en bronzen PRIMA Ondernemen Award. De PRIMA Ondernemen Award beloont innovatief en duurzaam ondernemen en dit wordt op drie manieren gemeten: in de bedrijfsstrategie en leidinggeven, in de producten, en onder het personeel en in de organisatie.

Het jury rapport meldt:
NPSP werkt met biovezels en biohars waarmee de producten een nog beter ecoprofiel verkrijgen, dan al het geval is bij de toepassing van composieten. Het MVO denken en doen is breed in het bedrijf NPSP doorgedrongen. In de producten, maar ook tussen de oren van de mensen, de cultuur en organisatie. Het blijkt een succesvolle combinatie die NPSP jaar op jaar laat groeien. Sterk vindt de jury ook de externe presentatie. NPSP heeft een duidelijk, consistent verhaal naar buiten. De transparantie versterkt ook het imago van de branche als geheel.  

NRK spreekbuis rubber- en kunststofindustrie
De NRK behartigt de belangen van de rubber- en kunststofindustrie (omzet 7 miljard Euro, 95% MKB, werkgelegenheid ongeveer 40.000). De bedrijven leveren een grote variatie aan onderdelen, modules en eindproducten voor toepassingen in de industrie en handel, bouwnijverheid, verpakkingsindustrie, en consumentenproducten. Bij de NRK zijn ca. 525 bedrijven aangesloten geclusterd in 25 brancheverenigingen. Onder het motto “Duurzaam Ondernemen. Blij met rubber- en kunststofproducten!” geeft de NRK prioriteit aan een gezond klimaat voor de maakindustrie, concurrentiekracht, innovatie en kennisoverdracht, scholing en vakopleiding, milieubevordering en recycling, de eigen Branche-CAO, imagoverbetering en het stimuleren van het gebruik van rubber- en kunststofproducten.
 
Rijnlanderweg 958 | 2132 MP Hoofddorp | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl