Ga direct naar

Kapitaalinjectie

  
MAR/12
Grote orders en versterking management biedt NPSP de mogelijkheid haar succesvolle groeipad te versnellen.

Een consortium van Technology Revolution Fund, Triodos Bank en twee informal investors hebben tezamen 0,6 miljoen euro in NPSP geïnvesteerd. Dit stelt NPSP in staat belangrijke stappen te zetten op het gebied van robotisering, patenten en licenties en marktontwikkeling en hiermee door te groeien naar een omzet van 10 miljoen euro in de komende jaren. Daarmee wordt NPSP een top 5 speler op het gebied van composieten en blijft het marktleider op het gebied van Bio composieten in Europa.

Het management team van NPSP bestaand uit Willem Böttger, directeur Innovatie, Mark Lepelaar directeur Marketing en Sales en Robert van der Vliet, manager Productie worden vanaf heden versterkt met CEO Rogier Verheij (45). Rogier is één van de informal investors in NPSP en is ondernemer van huis uit. Hij was van 2005-2011 Vice President bij QlikTech dat hij in juli 2010 mede naar de Nasdaq bracht. Van 2000-2005 was hij Sales Director Benelux bij Novell, na overname van zijn consultancy bedrijf.

De derde bouwsteen voor het vliegende vervolg is het tekenen van een grote opdracht met de BAM voor het produceren van een kleine honderd 13 x 3 meter grote geveldelen, inclusief raamkaders, isolatie en binnenafwerking voor een nieuw regiokantoor van een energiebedrijf.

Lead investor Technology Revolution Fund investeert in jonge, technologisch innovatieve bedrijven met ambitieuze groeiscenario’s.

Rogier Verheij, CEO NPSP Composieten: NPSP heeft in de afgelopen jaren een stevige basis ontwikkeld voor mooie en duurzame producties. Veel is mogelijk en door onze jarenlange ervaring zijn onze engineers in staat om complexe vraagstukken in korte tijd om te zetten in realiseerbare oplossingen én producten. Door de kapitaalinjectie kunnen we nu parallel een aantal grote, volledig biobased duurzame producten maken met een concurrerende prijs. Hier is een aanzienlijke vraag naar. Iedereen wil af van het vervuilende plastics en wij hebben daar de oplossing voor. Wij maken specials met bijzondere afmetingen en vormen als ook series van bijvoorbeeld 500-2000 stuks per jaar en dat doen wij op een verantwoorde manier die helemaal past in onze tijdsgeest: mooi, voor een concurrerende prijs en goed voor mens en milieu.

NPSP Composieten B.V. uit Haarlem maakt duurzame, vezelversterkte kunststof producten voor bouw, design, mobiliteit en industrie. NPSP Composieten is een kennisintensief productiebedrijf met een breed scala aan activiteiten op het vlak van R&D en business development. Samen met haar opdrachtgevers realiseert NPSP verrassend mooie oplossingen voor technische vraagstukken. Esthetisch, technisch en duurzaam. NPSP Composieten is opgericht in 2004, heeft sindsdien een CAGR van 50% en klanten als Albert Heijn, ANWB, BAM, G-Star, NedTrain en Pastoe. NPSP won in 2011 de gouden Prima Ondernemen Award van de Nederlandse Rubber en Kunststof industrie. NPSP is een van de succesvolle representanten van de Bio Based Economy.

NPSP Composieten, onderscheidt zich in de snel groeiende markt van composieten door haar gebruik van natuurlijke materialen. Naast het grote milieuvoordeel bieden deze materialen hoge mechanische eigenschappen bij een laag gewicht, wat voor vele toepassingen bijzonder voordelig is. NPSP brengt haar biobased composieten op de markt onder de naam Nabasco®.

Het investeringstraject is begeleid door Blaauw advocaten uit Haarlem.

Voor meer informatie:
Willem Böttger 06 – 5 2345 020
Rogier Verheij 06 – 25 08 39 11

Rijnlanderweg 958 | 2132 MP Hoofddorp | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl