Ga direct naar

NPSP doet mee aan Low Car Diet

  
SEP/14


Van 10 september t/m 10 oktober ontdekken de medewerkers van NPSP dat de dagelijkse reis van A naar B goedkoper, meer ontspannen, schoner en gezonder kan. We doen aan het initiatief van Urgenda mee door een maand lang met een mobiliteitskaart gebruik te maken van de OV-fiets, e-bikes, de bus, metro, tram, trein, deelauto’s en werk- en vergaderruimtes op stations & onderweg. Samen met bedrijven als Nike, Bugaboo, IBM, PGGM, TMG, ABN Amro, Eneco en Unilever zijn we deze uitdaging aangegaan.

Wedstrijd
De deelnemers ontdekken in 30 dagen de verschillende vormen van vervoer en gaan via een wedstrijd met elkaar de strijd aan wie als bedrijf het meeste aantal duurzaam kilometers aflegt. Daarmee zijn mooie prijzen te winnen waaronder een Gold kaart van Regus en een dag treinen van NS met eigen conducteur en machinist. De deelnemers die hun ervaringen het boeiendst via een verhaal of blog beschrijven en delen worden ook beloond met mooie prijzen.

Duurzame kilometers
Nederland rijdt jaarlijks 136 miljard kilometers in 7,6 miljoen auto’s.* Van de zakelijke kilometers wordt 85% per auto afgelegd, 14% per openbaar vervoer en 1% op de fiets. Het openbaar vervoer en de fiets vormen maar 1-2 % van de mobiliteitskosten. Gangbare autokilometers zijn de duurste en meest inefficiënte kilometers: de meeste auto’s staan 23 uur per dag stil. Duurzame kilometers zijn goedkoper, gezonder en schoner. Maar eenmaal in de (lease)auto of trein, zit een werknemer vast in het systeem. Een externe vergadering of treinkaartje moeten medewerkers met een autovergoeding vaak zelf betalen en minder autokilometers maken leidt veelal tot het verlies van de vergoeding of auto.

Slotevent op de Dag van de Duurzaamheid
Tijdens het slotevent op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, worden de prijswinnaars bekend gemaakt, ervaringen uitgewisseld. Tevens wordt er vooruit gekeken hoe de bedrijven hun mobiliteitsbeleid structureel kunnen verbeteren.
Het Low Car Diet 2014 is een initiatief van Urgenda in samenwerking met Arriva, Connexxion, EY, Greenwheels, Ministerie I&M, NS, OV-fiets, Regus, Samen op Reis en Veolia.
Moezelhavenweg 9 | 1043 AM Amsterdam | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl