Ga direct naar

NPSP levert biobased bodypanelen NOVA

  
MEI/15
door TUEcomotive gebouwde auto voor de Shell eco marathon

De NOVA heeft verwisselbare body panelen van NABASCO biocomposiet. Meer informatie in de video! 

https://www.youtube.com/watch?v=93-WOHgezyoStudenten van Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hebben ’s werelds eerste modulaire auto tijdens de AutoRAI in Amsterdam gepresenteerd. De auto met de naam ‘Nova’ is een elektrische driepersoonsauto met bagageruimte en rijdt volgens berekeningen van de studenten 1 op 800 omgerekend naar het verbruik van een benzineauto.

Moduleren
Nova is bedacht en gebouwd door het TU/e-studententeam TU/ecomotive met als doel een comfortabele auto te ontwerpen voor iedere gewenste situatie. De auto heeft daarom in meerdere opzichten een modulair karakter. Belangrijkste functie zijn de verwisselbare accu’s in de auto. Door het gebruik van een of meerdere accu’s kan de bestuurder de range van de auto afstemmen op het doel van de autorit. Dankzij het gewicht van slechts 300 kilogram, in combinatie met de meest ‘zuinige’ uitvoering van deze wisselbare opties heeft de auto een topsnelheid van 90 km/uur en een verbruik van 1 op 800, omgerekend naar een benzinemotor.

De gebruiker centraal
Een andere opvallende eigenschap van Nova is dat de auto een driezitter is, waarin de bestuurder alléén voorin zit, in het midden van het dashboard. User-centricity (‘de gebruiker centraal’) komt hiermee volgens Steven Nelemans, teammanager van TU/ecomotive mooi tot uitdrukking: “De bestuurder vormt letterlijk het middelpunt”. Dankzij de wisselbare buitenpanelen is de auto ook nog eens naar smaak aan te passen voor de gebruiker.
Moezelhavenweg 9 | 1043 AM Amsterdam | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl