Ga direct naar

Biocomposiet helpt graveer en sign branche verduurzamen

  
MAR/17


De economie transformeert van lineair naar circulair. Dat vraagt om nieuwe oplossingen, ook voor de graveer- en sign branche. NPSP BV uit Hoofddorp heeft hier een antwoord op gevonden in de vorm van een nieuw biocomposiet (NABASCO 8010), welke voor meer dan 80% bestaat uit biobased en circulaire grondstoffen. Dit materiaal is uniek in de wereld en wordt reeds in meerdere branches toegepast.

Toepasbaarheid
Het gepatenteerde materiaal is zeer geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het is sterk, vormvast, kent een lange levensduur en is eenvoudig te onderhouden. Bovendien laat het zich als plaatmateriaal goed bewerken met verschillende technieken, zoals graveren, frezen, laseren en watersnijden.

Voor de prints op folie is er een kwalitatief hoogwaardige PVC-vrije folie beschikbaar. Deze folies zijn milieuvriendelijker dan de gangbare folies en hebben bovendien een hogere UV-bestendigheid.

Milieuvriendelijk
Niet alleen de grondstoffen en toepassingen zijn duurzaam. Voor het gebruik van biocomposiet worden vezels toegepast die elders niet meer gebruikt kunnen worden. Dit kunnen reststromen uit de kledingindustrie, landbouw en landschap zijn.

Door het toepassen van deze vezels en een biohars, in plaats van op aardolie gebaseerde hars, ontstaat een biobased composiet met een zeer lage CO2 voetafdruk. Na een lange gebruiksfase wordt het plaatmateriaal hergebruikt of tot grondstof voor nieuwe platen verwerkt.

Voor de productie van het biocomposiet wordt ook aanzienlijk minder energie gebruikt dan bij materialen als metaal, glas en aluminium. De grondstoffen komen bovendien uit Europa en ook de productie is Europees.

Duurzaamheid is belangrijk, maar het oog wil ook wat. Het biocomposiet bestaat onder andere uit natuurvezels die voor een natuurlijk en esthetisch design zorgen. De plaatmaterialen zijn ook in meerdere kleuren en diktes verkrijgbaar.

Veranderende vraag binnen de markt
Binnen de graveer- en sign branche neemt de vraag van de particuliere en zakelijke klanten naar duurzame producten steeds meer toe. De ondernemers spelen hierop in door duurzaamheid in hun bedrijfsvoering op te nemen en daarmee Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen (MVO).

Met de voordelen voor natuur en milieu, kan het nieuwe biocomposiet de branche versneld verduurzamen en daarmee aan de opkomende vraag van klanten voldoen.
Moezelhavenweg 9 | 1043 AM Amsterdam | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl