Ga direct naar

NPSP genomineerd voor MKB innovatie top 100!

  
APR/17
met uniek nieuw materiaal Nabasco8010

zie: https://www.mkbinnovatietop100.nl/site/inschrijving-2017-NPSP

Namens KvK:

"Allereerst willen wij je van harte feliciteren. Je behoort tot één van de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland. De KvK is ontzettend trots op ondernemers zoals jij, die lef en doorzettingsvermogen tonen en een neus voor innovatie hebben! Vandaag staat jouw bedrijfsnaam in de Financiële Telegraaf, tussen 99 andere vernieuwers.

In het najaar wordt bekendgemaakt wie dit jaar de ranglijst mag aanvoeren. Dan vindt de feestelijke presentatie van de 12e MKB Innovatie Top 100 plaats."Nabasco8010 is een esthetisch en milieuvriendelijk bio/circulair materiaal. De basis bestaat uit vezels die elders niet meer gebruikt kunnen worden. Dit kunnen reststromen uit de kledingindustrie, landbouw en landschap zijn. Door het toepassen van deze vezels en een biohars, in plaats van op aardolie gebaseerde hars, ontstaat een biobased composiet met een zeer lage CO2 voetafdruk. Na een lange gebruiksfase wordt het plaatmateriaal hergebruikt of tot grondstof voor nieuwe platen verwerkt. Voor de productie van het biocomposiet wordt ook aanzienlijk minder energie gebruikt dan bij materialen als metaal, glas en aluminium. De grondstoffen komen bovendien uit Europa en ook de productie is Europees. Duurzaamheid is belangrijk, maar het oog wil ook wat. Het biocomposiet bestaat onder andere uit natuurvezels die voor een natuurlijk en esthetisch design zorgen. De plaatmaterialen zijn ook in meerdere kleuren en diktes verkrijgbaar. Met de voordelen voor natuur en milieu, kan het nieuwe biocomposiet de branche versneld verduurzamen en daarmee aan de opkomende vraag van klanten voldoen.

De economie transformeert van lineair naar circulair. Dat vraagt om nieuwe oplossingen, ook voor de bouw branche. NPSP BV uit Hoofddorp heeft hier een antwoord op gevonden in de vorm van een nieuw biocomposiet (NABASCO 8010), welke voor meer dan 80% bestaat uit biobased en circulaire grondstoffen. Dit materiaal is uniek in de wereld en wordt reeds in meerdere branches toegepast. De bouwsector in Nederland toont steeds meer interesse in biobased bouwmaterialen. Biobased bouwmaterialen zijn materialen met een biologische oorsprong en zijn (binnen afzienbare tijd) hergroeibaar. Ook op het gebied van gevelbekleding bieden biobased materialen zoals bio-composieten veel potentie.

Moezelhavenweg 9 | 1043 AM Amsterdam | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl