Ga direct naar

NPSP vestigt zich in Amsterdam en wijzigt structuur

  
OKT/17
Nieuwe locatie, nieuwe aandeelhouder, versterking directie

NPSP, dat biobased composiet materialen en producten ontwikkelt en verkoopt, is verhuisd naar Amsterdam. Het bedrijf vestigt zich in Prodock en heeft hier laboratorium faciliteiten, kantoor en samenwerkingspartners.
Daarnaast is dit jaar Rolf Groot (44) als aandeelhouder en directielid toegetreden tot NPSP. Groot, met een achtergrond bij Rabobank en Natuurmonumenten, werkt al enkele jaren intensief met NPSP samen. NPSP is dit jaar tevens juridisch onafhankelijk geworden van Poly Products uit Werkendam. De strategische samenwerking tussen de bedrijven blijft wel behouden.


Prodock
NPSP heeft zich gevestigd in Prodock aan de Moezelhavenweg 9 in Amsterdam Westpoort. Prodock is de industriële, innovatie hub van de Amsterdamse haven en is in het leven geroepen om innovatie, waardecreatie, en vernieuwing in de Amsterdamse haven, Noordzeekanaalgebied en Metropoolregio Amsterdam te faciliteren en stimuleren.

Rolf Groot
Na een opleiding Ruimtelijke planvorming aan de Hogeschool van Hall Larenstein en een kopstudie bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht is Rolf als bedrijfsadviseur werkzaam geweest bij Rabobank. Hierna vervolgde hij zijn carrière bij Natuurmonumenten, eerst op de afdeling planning en control en later als beleidsmedewerker Natuur & Landschap. In 2010 richtte Rolf adviesbureau Natuurlijk Advies op, waarin verwaarding van biomassa centraal staat. In deze periode heeft hij tevens meegewerkt aan het boek “Weidevogels in een veranderend landschap”. Daarnaast is Rolf bestuurslid van het Schipholfonds, dat verbinden van mensen rondom Schiphol middels meer beweging stimuleert. Rolf focust NPSP op strategische samenwerkingen en verkoop.

Organisatie NPSP
Na de oprichting in 1998 door Niels Haarbosch, later gevolgd door Robert van der Vliet, stappen Mark Lepelaar en Willem Böttger in 2003 het bedrijf. Met de focus op ontwikkeling van biocomposiet, wordt in 2006 besloten ook de productie zelf op te pakken, omdat de markt de productie van biobased composieten nog niet ziet zitten. Na een sterke groeiperiode overleeft NPSP de economische crisis niet en maakt een doorstart met behulp van Poly Products. Door de focus weer te leggen op ontwikkeling, strategisch samen te werk met producenten, en de toetreding van Rolf Groot, is NPSP weer zelfstandig.

Profiel NPSP
NPSP is koploper van de sector in het verduurzamen van composieten en werkt op alle fronten om de milieubelasting steeds verder terug te dringen. Natuurlijke grondstoffen, productietechnieken die vooruitlopen op de wetgeving, producten die langer meegaan en minder afval genereren en tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bekende producten van NPSP zijn de paddenstoelen voor de ANWB, scooters voor Van.Eko, neuzen van de koplopertreinen en stoelen van Pastoe.
Moezelhavenweg 9 | 1043 AM Amsterdam | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl