Ga direct naar

NPSP realiseert 100% biobased jaarverslag ARN

  
MEI/18
'Innoveren vanaf de bron'

Met trots heeft ARN onlangs haar Duurzaamheidsverslag 2017 gepresenteerd. NPSP heeft hiervoor de sleeve gerealiseerd, in nauwe samenwerking met ontwerpster Evalie Hovers.

De 200 sets van het ARN Duurzaamheidsverslag zijn voorzien van een unieke, genummerde verpakking: een ‘sleeve’ gemaakt van matten op basis van natuurvezel en PLA, een kunststof van biologische oorsprong.
Natuurvezel composiet is dé kans voor de automobielindustrie om een verdere stap te zetten in de recyclebaarheid van auto’s. Sinds de jaren 90 worden onderdelen als hoedenplanken en binnenpanelen van portieren gemaakt van kunststof composietmateriaal, resulterend in een productie van meer dan 90.000 ton per jaar in Europa. Daarvoor worden nu nog diverse kunststoffen als basis gebruikt, waardoor het voor de autorecyclingsector nagenoeg onmogelijk is om er homogene en bruikbare nieuwe grondstoffen van te produceren.

Het wordt heel anders als alle matten worden gemaakt van PLA, een biobased en circulaire kunststof. Daarom juichen we bij ARN ook het wenkend perspectief van studenten van de TU Ecomotive in Eindhoven toe. Hun volledig recyclebare auto, ‘NOAH’ gedoopt, krijgt plaatwerk van vlas met (nu nog) polypropyleen met een biobased PLA kern. Dat zijn vlasvezels met daartussen een sterke honingraatstructuur op basis van suikerbiet. Met deze verpakking van ons Duurzaamheidsverslag, die dezelfde grondstoffen heeft, krijgt u alvast een ‘live’ voorproefje van de toekomst die ons te wachten staat.'
Moezelhavenweg 9 | 1043 AM Amsterdam | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl