Ga direct naar

Koning Willem-Alexander bezoekt bio-circulair bedrijf NPSP

  
NOV/18


Tezamen met president Halimah Yacob van Singapore heeft Koning Willem-Alexander NPSP bezocht, als een van de voorlopers op het gebied van circulaire economie. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking hebben een korte toelichting gegeven op de uitdagingen die steden tegenkomen op hun weg naar ‘smart cities’ met een circulaire economie.

NPSP produceert als bio-circulair koploper sterke en mooie producten op basis van restmaterialen. Ze doet dit onder het merk Nabasco® 8010 dat bestaat uit:
• Vezels: gemaaid bermgras, gerecycled toiletpapier(Recell®), gerecycled textiel, afvalriet en vlas
• Calciumcarbonaat, restmateriaal van het onthardingsproces van drinkwater
• Biobased hars, op basis van restmaterialen van de biodieselproductie

Op basis van alle vezels, het calciumcarbonaat en hars is een deeg gemaakt dat daarna enkele minuten wordt geperst in een warme mal.
Uit recent onderzoek blijkt dat van alle CO2 die bij het bouwproces en het daadwerkelijke gebruik van een gebouw wordt uitgestoten, meer dan 2/3 bij de productie van materialen en producten, het transport naar en het verwerken op de bouw. Om deze belangrijke factor te verlagen moeten we zoveel mogelijk gebruik maken van materialen met een lage CO2 uitstoot, die lokaal worden geproduceerd.

NPSP is koploper van de sector in het verduurzamen van composieten en werkt op alle fronten om de milieubelasting steeds verder terug te dringen. Natuurlijke grondstoffen, productietechnieken die vooruitlopen op de wetgeving, producten die langer meegaan en minder afval genereren en tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bekende producten van NPSP zijn de hectometerborden voor de provincie Brabant, paddenstoelen voor de ANWB en de neuzen van de koplopertreinen.

 

Foto: Eric Martin Photography

Moezelhavenweg 9 | 1043 AM Amsterdam | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl