Ga direct naar

NPSP wint tweede prijs Circulaire Innovatie Challenge

  
DEC/18
georganiseerd door de Unie van Waterschappen

NPSP heeft deze prijs gewonnen voor haar nieuwe beschoeiingsproduct gemaakt van biocomposiet Nabasco 8010. In Nabasco 8010 worden een tweetal reststromen vanuit het waterbeheer gebruikt; onthardingskalk uit het drinkwater en rietvezel. Beide materialen worden gemengd met een (gedeeltelijk) biobased kunsthars. Hiermee is het product niet alleen biobased en recyclebaar, maar grotendeels al van afvalstromen gemaakt. Volgens de visie van NPSP is deze manier van werken state of the art op het vlak van circulariteit. 

NPSP werkt hard aan het realiseren van een 100% biocomposiet welk alleen nog uit biobased materialen en biobased reststromen zal bestaan. Tijdens de uitreiking is hier een sneak preview van getoond om te laten zien dat dit haalbaar is binnen afzienbare termijn.43 ondernemers stuurden een inzending naar de Circulaire Innovatie Challenge. Daaruit selecteerde Kirkman Company zes kandidaten waarmee zij het prototype product uitwerkten tot een rendabele business case. Tijdens de finale op de Waterinnovatiedag mochten de ondernemers hun product presenteren aan de jury die ter plekke de 125.000 euro over de projecten verdeelde.

Na de finale gaan de ondernemers samen met de waterschappen aan de slag in pilots om de innovaties te testen en verder door te ontwikkelen.

 

Moezelhavenweg 9 | 1043 AM Amsterdam | The Netherlands | +31 (0)6 5 2345 020 of +31 (0)6 27 17 2994 | info@npsp.nl